CARI DISINI

Loading...

Friday, May 20, 2011

5 Kaki Game Perempuan Tercomel Di Asia

Setiap orang mempunyai game kegemaran masing-masing..Awan "suka"(buat-buat suka ekceli) main game PES dan Left4Dead..Korang suka main game apa?..Setakat yang kita tahu, lelakilah yang paling addicted dan pakar dalam bab-bab game nie..Tapi nak membongkarkan kepada korang yang perempuan ada yang lebih terror dan pakar bab-bab game nie..Dorang lebih pakar dari korang(bukan semua laa..)..Dan artikel kali ini mendedahkan senarai 5 orang kaki game wanita tercomel Asia..Saksikan......




Hikaru Utada, 28, Penyani, Jepun
Kita semua tahu yang Hitaru Utada merupakan seorang penyayi JPop yang terkenal dengan lagu "First Love" ini adalah seorang wanita yang cantik, pendiam dan karismatik..Apa yang korang tidak tahu, dia merupakan pemain game "Tetris"..Ya, bukan hanya Tetris pemain, tapi juara Tetris!!Hebatkan..Korang pernah main game "Tetris"?..Disebabkan ke"terror"an beliau, dia dijulang dan digelar sebagai "Ratu Tetris"..
 
Linda Liao (aka Pikachu), 29, Penyanyi, Pelakon
Dia merupakan gadis Taiwan..Dia amat pakar bermain game Starcraft 2..Dia telah membuktikan kepakarannya bermain game ini dengan memenangi "ESL Starcraft 2 female championship"..Menurut info lagi,dia sudah direkrut masuk kedalam Pasukan Razer..


Haruna Anno, 22, Model, Jepun
 Comel memang comel..Tapi kesian..Miskin..Tengoklah..Dah tak dak baju nak pakai..Dia merupakan seorang model dan mula terlibat dalam dunia game sejak berumur 17 Tahun..Dia nie main game NES Mario ja..Haruna memang pandai dan hebat dalam permainan "Street Fighter 2"..


Seo Ji Soo (TosSGirL), 25, Pro-gamer
Yang nie Awan rasa memang power..Tengok la kerja apa?Kerja main game je kot minah nie..Hehe..Dia mahir bermain game StarCraft 2 dan telah menjadi pro-gamer pada tahun 2001..Dia memenagi pada "gameTV female league championships" sebagai "top starcraft pro-gamers"..



Tammy Tang (aka furryfish), 26, E-Sports Executive
Tammy Tang merupakan selebriti game wanita Singapura..Dia merupakan expertise game DoTa..Pelajar lulusan Raffles Junior College dan National University of Singapore percaya bahawa dia setanding dan dapat menyaingi pemain lelaki..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 comments:

Nurul IzzAtiey said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Awan Fantasia said... [Reply]

@Nurul IzzAtiey
asal plak remove komen ni sis?bru je nk komen ^_^

usin said... [Reply]

awan fantasia, seeloknya blog ni tidak ditumpangkan @ ada hubungkait langsung dgn blog politik. padang lain2 sis. dunia hiburan ada kumpulan blog sendiri. pandai2lah bawak diri...

cik zaza said... [Reply]

wah.. hebat mesti duk menghadap game je kan. huhu

Awan Fantasia said... [Reply]

@usin
terima kasih dgn pendapat awak..saya sangat menghargai pendapat tersebut..tapi,apa yg dimaksudkan dgn "padang lain2 sis"?..dan kalau boleh sila cadangkan secara lebih jelas..komen disertakan dengan cadangan..terima kasih.. ^_^

Awan Fantasia said... [Reply]

@cik zaza
makan game..minum game..tidoq game..mandi game..maybe..hahaha ^_^

hafizzz said... [Reply]

mana kaki yang comel tu?.. tunjuk la bodoh

Awan Fantasia said... [Reply]

@hafizzz
^_^

Anonymous said... [Reply]

game jew tau..

Awan Fantasia said... [Reply]

@Anonymous
?? ^_^

aNc said... [Reply]

nape sampai nak membodoh2?? ish ish..mungkin anda yg sepatutnyee!.. :)

Awan Fantasia said... [Reply]

@aNc
xfhm +.+'

Blog Pilihanku

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X