CARI DISINI

Loading...

Thursday, April 28, 2011

Isu Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara Hina Islam

Sapa yang tak geram bila tengok gambar dan ayat-ayat menghina Islam?Sebrutal manapun korang kalau still ada rasa marah,sedih or geram kat manusia  yang bergelar "Macik Hajjah Al-Wuzara",maknanya still ada iman di hati korang..hehe ..tak de mood nak gelak..Awan pun dah tak tau apa dah nak jadi akhir-akhir zaman nie..Tak sanggup rasanya hidup di zaman ini..Bertapa bertuah tak terkira sapa yang dapat hidup di zaman Baginda dan dapat jadi sahabat Muhammad S.A.W tercinta..Jom baca selanjutnya...




p/s: Diatas permintaan ramai,gambar-gambar ini telah di"censorkan"..

Memang melampau gambar yang dihasilkan "Makcik" tue..sebelum kes ini dihuraikan lebih lanjut,jom ikuti Awan berbrainstorming mengakji dan berfikir siapakah dia "Mak Cik Hajjah Sitt Al-Wuzara"..

Siapakah dia "Mak Cik" nie?Dan ini adalah pandangan peribadi Awan..Dia berkemungkinan :
  • Memang Mak Cik Hajjah Sitt Al Wuzara..
  • Ada orang yang menyamar guna nama ini dan dia orang Islam sendiri..
  • Menyamar dan dia bukan orang Islam(Yang memusuhi Islam)..
Tapi ykr dia tue "Makcik"?Pandai yea dia berADOBE PHOTOSHOP?huh!..Apa-apa jelah..Jika tengok gambar di atas,dia sungguh biadap kerana bukan saja menghasilkan gambar yang menghina Islam,tapi jugak ayat-ayat yang menghina Islam dan juga ALLAH!!!Tengok gambar dan komen orang awam yang nie pulak..


Memang melampau betul dia nie..Tengok je la caption dia...Agak-agak Awan kalau dia nie Islam,memang dah murtad dah dia nie..Nauzubillahi Min Zaliq..Xdak sorang pun yang x marah kalau agama dan ALLAH dipermainkan..Macamana dengan yang ini pulak..Xtaulah...


Lailahaillallah...................Apa yang kita mampu buat bila orang hina agama dan Rasul kita?xboleh buat apa-apa..tapi yang ini dia hina ALLAH!!!Apa tindakkan kita?Habis kuat pun yang nie je la yang termampu :


Komen!!Kutuk!!Maki!!Hamun!!Agak-agak korang, apa result kita dapat bila kita buat macam nie?Memang marah..Memang geram..Awan pun terasa macam nak maki dia..Opss!!Sorry coz tipu korang..Sebenarnya Awan rasa macam nak terajang je dia nie biar terantuk kat atas jalanraya dan datang sebuah bulldozer lenyek kepala dia..Bila difikirkan balik,kita just bulldosa je kalau buat macam tue..Terasa terlupa macamana cara Rasulullah men"handle" isu ini..Dia tak maki..Dia berdoa dan nasihat je rasanya..Korang nak taw tak apa akibat kita kata dan marah-marah dia?Dia akan upload lagi gambar yang menghina ALLAH banyak-banyak..Macam nie :


Astaghfirullah hal 'Azim...........Pada pandangan Awan,ada beberapa faktor dia buat macam nie..Antaranya :
  • Jika dia ISLAM : Dia sangat marahkan Allah lalu murtad dengan cara begini..Maybe dia tak dapat terima ujian Allah lalu marah sebegini rupa..
  • Jika dia KAFIR : Dia maybe just nak mencetuskan rasa marah Umat Islam..Kadang-kadang kebanyakkan Orang KAFIR sebenarnya sangat pakar dalam bidang agama Islam berbanding orang Islam itu sendiri dan mereka cuma tidak beriman kepada ALLAH..Mereka tahu tentang dosa pahala..So,dorang cetuskan api kemarahan terhadap orang Islam dan secara tak sedar,kita pertahankan agama,Rasul dan ALLAH tetapi dalam masa yang sama kita terperangkap dan terjerumus dalam perangkap ciptaan mereka dan dapat dosa free..Mereka xkan pernah putus asa menjebak orang Islam melakukan dosa dalam cara tidak sedar..
  • ATAUPUN : Dia just dahagakan publisiti murahan ataupun nak femes cara mudah..HARAM!! LAGI TERPESONG AKIDAH..
Sama-sama kita berdoa agar dia kembali ke pangkal jalan dan bertaubat sebelum terlambat..Kes ini sudah terpahat di dada akhbar..Mencemarkan nama baek ISLAM dan mencari bala Allah je dia nie..



Caption tersebut tak sempat nak padam..Awan busy sikit kebelakangan ini..Bukti-bukti ini korang boleh dapati di FB dia..Sambungan isu ini boleh dibaca di http://awan-fantasia.blogspot.com/2011/05/sambungan-isu-makcik-hajjah-sitt-al.html ..Sekian..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

58 comments:

mie said... [Reply]

depa guna pelbagai cara hendak jatuhkan umat islam yang masih belom sedar,selagi semua umat islam tak b'satu,senang ja depa nk p'mainkan umat islma.Depa lagi suka kalau negara islam b'perang sesama sendiri..lg senang keja depa nk musnah satu per satu ngara islam,tpi orang islam,masih belom sedar & bermimpi lg...ntah la

Awan Fantasia said... [Reply]

@mie
sokong!!tue la..org kita belum sedar..mereka sebenarnya bukan nak hina agama kita sebab depa pun tau kehebatan agama Islam..tapi depa angkuh dan x mau mengaku kehebatan agama kita..buktinya,sehelai demi sehelai Al-Quran kita depa kaji dan apply..mereka hanya nak musnahkan kita secara halus..

Anonymous said... [Reply]

Im speechless.
Ape motif die buat mcm nie.
Menangis bila agama sendiri dihina teruk. IM TOTALLY SPEECHLESS.
Nauzubillah.

Salmiyati Raus said... [Reply]

mohon share yerk. n pinjam picture nak share kat my blog.

semoga Allah turunkan bala kepada beliau.

tq.

Awan Fantasia said... [Reply]

@Anonymous
kita insan yang lemah..xdapat buat apa-apa walau agama dan umat sendiri dipijak dan dihina..tapi kita jangan lupa,lawanlah dengan menggunakan senjata paling ampuh bagi umat Islam..DOA..

Awan Fantasia said... [Reply]

@Salmiyati Raus
Silakan..jangan lupa linkkan yea ke blog nie.. :-)

aesh came said... [Reply]

All we can do is doa, betul2..jgn luah emosi lebih2 kt Fb ke blog ke tapi tak berdoa.. pertahan kan agama Islam.. kita mampu berdoa, Allah Maha Berkuasa.

SyedGraphiX said... [Reply]

ehhhh! ape masalah dia ah hina2 agama islam? hadui. orang mana ekk?

Awan Fantasia said... [Reply]

@aesh came
betul tue..agama xdapat dipertahankan just melalui kata-kata xpuas hati..

Awan Fantasia said... [Reply]

@SyedGraphiX
orang neraka mungkin..nauzubillahi minz zaliq..

penemuan luar biasa!! said... [Reply]

jom kita ramai2, report fb tu!!
ummat islam perlu bangkit...
pihak kerajaan perlu ambil tindakan.. die terang-terangan hina islam...
kita mesti lawan!!

Awan Fantasia said... [Reply]

@penemuan luar biasa!!
sokong!!lawan habis2an..jangan hanya dimulut ja...

Anonymous said... [Reply]

Salam...saya harap awan fantasia blh membuang artikel berkenaan ini kerana fb yg mengeluarkannya pun telah diambil tindakan oleh fb dgn membuang account dia...sbb xsedap mata memandang...seolah2 menjd bahan sebaran pula nanti..baik kita yg hentikan menyebarkannya..harap saudara mengerti apa yg sy maksudkan..sekian wassalam

Chempaka said... [Reply]

saya rasa baik awak removekan gmbr2 yg menghina islam nih... lebih baik awak hanya describe atau cerita je perihal gmbr tnpa mempamerkannye...

analoginye, kalau ada org yg superimposedkan gmbr awak yg buruk2, pasti awak x mahu org lain yg sokong awak turut menyiar2kannye kan???

elakkan dr mendapat saham turut memburukkan islam... asif jiddan..

Awan Fantasia said... [Reply]

kepada Anonymous dan Chempaka,semua itue bergantung kepada pendapat masing-masing..Tetapi saya menghargai pendapat anda..gambar-gambar tersebut merupakan satu bukti perbuatan tak bermoral sorang hamba Allah yang terpesong..Kisah ini agar menjadi pengajaran dan pedoman kepada semua..mungkin mentaliti anda kurang tepat,maaf..Islam tidak akan buruk dan tidak pernah buruk..itu pasti..ini dibuktikan dengan bukti,kenapa orang-orang YAHUDI dan KRISTIAN turut mengkaji dan mengaplikasikan semua yang didalam Al-Quran dari sehelai muka surat ke sehelai..dan ada dikalangan mereka mengaku kehebatan Al-Quran dan Islam..Jika anda banyak membaca,ada seorang Paderi Besar Kristian mengakui kebenaran Islam..Dan mengapa dia tidak masuk Islam,alasannya dia hanyalah,"Kalau saya masuk ISLAM,siapa nak jaga orang-orang saya?"..Dan kebanyakkan Paderi-Paderi sudah masuk ISLAM disaat mereka berfikir jauh apa yang terkandung dalam Al-Quran..ISLAM TAKKAN PERNAH BURUK WALAU DIBURUKKAN..KERANA ISLAM ITU INDAH!!Ia diakui orang kafir jugak..ADA YANG INGIN MEMBANTAH ATAU MENYOKONG STATEMENT SAYA?Silakan?

Anonymous said... [Reply]

org mcm tu mahu kan riaksi. Dia sorang2 dok mamai mcm tu tak seronok. Dia perlu tindak balas. The best thing is IGNORE. Dia hina Islam, itu antara dia dan tuhan lah.Nama Allah atas babi...gambar aje...mcm2 buleh buat. Lagi pun tuhan tu maha mengetahui...babi pun kejadian dia,cuma di haram kan manusia makan dan menyentuh..gambar kaabah dll...gambar aje.,gasak pi lah! Biar dia seronok sorang2...lelama penat la dia nanti. Tuhan itu ada. Kita jgn jadi huru hara sbb sorang dia tu.Bagi dia seronok jadi celebrity tak pasal!

Anonymous said... [Reply]

senang betul org Islam ni melatah.Org suka la usik! sikit aje cuit, melatah nya beriya-iya! Cuba bawak bertenang...sikit2 nk lawan! Ugama Islam tu indah, yg penganut nya yg menjadi kan ia nya buruk, dgn buat perangai TAK ADA SABAR...lawan! lawan! lawan! cuba tukar pd sabar! sabar! sabar!

fifi said... [Reply]

pergh.. dahsyat btl kn apa yg dia buat tu.. huh! huh,, tp rsa terkilan skit r,koz jbtn agma cm xda tndkan pn nk tngkap c- cilaka tu..huhu

Anonymous said... [Reply]

semoga dia bertemu Tuhan yg esa ,bagi memastikan kebenaran .

Anonymous said... [Reply]

Ni ada Unsur politik ni PKR xde plak Si anuar tu Nak bela islam Masukan dalam parlimen ke ape ke sinyap je mentang blog tu duk kutuk skali dengan najib...fikirlah wahai semua...

Anonymous said... [Reply]

@Anonymous

Kepada anonymous yang cakap sabar, sabar tuh.. kau nie cetek agama ker apa.. kalau jumpa orang nie.. dah layak dibunuh.. ko tuh yang bodoh.. bila part Islam dihina dicerca.. tahu plak ko sabar.. cuba orang calar kereta ko.. sabar la plak.. bodoh

Anonymous said... [Reply]

Ya Allah sekiranya Makcik hajah siti alwuzara ni islam beri dia peluang balik kepangkal jalan jika dia akan memburukan lagi keadaan mencerca Islam kau ambillah dia masa terdekat ini sebelum timbul banyak lagi fitnah.

pemburu ilmu said... [Reply]

jangn la ko dok pomosi blog dye..siap bg link lagi.adoiii

Hamba ALLAH said... [Reply]

Klu skrg nie kita brada d zmn jahiliah sudah ak bnuh makcik hajjah sitt al wuzara atau kaum spesis sptnya...

kufishoppe said... [Reply]

dia ni mmg Kafir...semoga dia mendapat hidayah

Anonymous said... [Reply]

diam,sabar dan beristighfar, allah itu maha mengetahui.

Anonymous said... [Reply]

kalau dia ni beragama islam, nyawa dia dah jatuh hukum halal untuk dihukum mati..

Anonymous said... [Reply]

dan inilah padahnya kalau kita terlalu bertolak ansur dengan mereka2 yang sering menimbulkan keresahan dikalangan umat islam di negara kita. pihak yang berwajib! anda nak tunggu apa lagi? jangan sampai kami gunakan undang2 rimba untuk menutup kelancangan musuh islam ini!!

Awan Fantasia said... [Reply]

kwn2,setiap individu ada pandangan masing2..Awan cuma sampaikan..jika ada yang tidak puas hati atau ada apa2 komen peribadi tentang isu ini,boleh antarkan ke bahagian contact us..segala pandangan korang amat2lah dihargai..maaf kerana tak sempat nak reply komen satu2..terima kasih diatas keperihatinan korang..

Jom Tengok :
GAYA RAMBUT UNIK!!
MAYA KARIN MELACUR???
JANGAN KLIK!!NANTI XBOLEH TIDUR!!!

Biswardi said... [Reply]

Pukimak punya blogger!!!!!!!!!!!!! Laknat lah engkau lepas ni!!!!!

Dawa said... [Reply]

bro, blog tu dah didelete dh. jd elok lah kalau bro pon remove gmbr2 yg menghina islam tu. tak sanggup dh nk tgk. tkt nnt klu xremove, disalahguna oleh pihak yg anti Islam. nnt bro pon dpt saham. ssh plak

vind87 said... [Reply]

Astafirullah

Anonymous said... [Reply]

salam..tQ sbab share prkara ni.
pd pndapat sy,kta kna bsbar dlam hal mcm ni.sya ngaku,sya pun rsa trkilan n mrah dgan prbuatan mak cik 2, tp kta xspatutnya mbalas dgan kta2 y kesat.even Nabi Muhammad S.A.W. sndri msih mlayan org y mncerca Islam dgan baik, jd kta xda hak utk blebihan.. spatutnya,dlm msa2 mcm ni, kukuh'nlah pegangan kta dan nasihat-mnasihati antara saudara seagama kta n elak'n pgaduhan.mmg hasrat mak cik 2 nak tgok umat Islam bpecah belah,jd xkan kta nak tjatuh dlm agenda dia mcm 2 je n biar'n dia bjaya.tnjuk'n bhwa kta bkan umat y lmah dan bsbarlah. semoga dia dberi'n ptnjuk n hdayah.sesungguhnya DIA Maha Mengetahui.
"Jgn nilai Islam pda pnganutnya,tp lihatlah pd keindahan agama".mnusia mmg sering mlaku'n ksilapan.y baik itu dtg dr ALLAH n y bruk itu ats klemahan sy sndri.maaf jka mnyinggung mna2 phak.skdar bkongsi pndpat.wallahualam.

Anonymous said... [Reply]

ujian untuk kita semua, sejauh mana kita boleh menerima perkara perkara seperti ini di zaman siber ini. Mungkin akan ada lebih banyak lagi hal hal seperti ini timbul, disinilah letaknya kebijaksanaan kita sebagai orang Islam menangani isu isu seperti ini

Mungkin sipengirim mahu kita semua melatah dan merusuh, maka akan dituduhnya bahawa umat Islam ini memang pengganas

Aku percaya ini bukan kerja orang Islam, kalau Melayu mungkin.

aNn!sya91 said... [Reply]

hamba2 Allah sEkalian xpyAh di layAn orang bEgini ha..
lagi di layan lagi dia best kUtuk agma kte..bla suma owg xlyn dia,dia akn bhnti lar bt bnda2 keji nie ha..dia ska kta,maki,kutuk agma kte sbb rmai yg dok komen blek ha..mau bt xtw jew ok..insyallah dia akn trima azab dri Allah S.W.T di kelak hari..
kte hny perlu bdoa agar dia berubah n insaf dn blek ke pngkal jln..
amin...

aNn!sya91 said... [Reply]

hamba2 Allah sEkalian xpyAh di layAn orang bEgini ha..
lagi di layan lagi dia best kUtuk agma kte..bla suma owg xlyn dia,dia akn bhnti lar bt bnda2 keji nie ha..dia ska kta,maki,kutuk agma kte sbb rmai yg dok komen blek ha..mau bt xtw jew ok..insyallah dia akn trima azab dri Allah S.W.T di kelak hari..
kte hny perlu bdoa agar dia berubah n insaf dn blek ke pngkal jln..
amin...

Anonymous said... [Reply]

salam..ni antara mkcik yg bengung ni ngan Allah.pe2 pun kite kene tengok diri kite gak.masih layak ke kite dikatekan syg agama kite?tepuk dada,tnya iman...wasalam

fulisiakantora said... [Reply]

Assalamualaikum sahabat2, kita sibuk bercerita ttg 'makcik' yg terang2an KUFUR menghina Agama Allah, tapi aku lebih berminat utk bercakap tentang sikap kita yg sibuk nak menyambung perjuangan makcik kapir ni dgn menayangkan semula gambar2 KOTOR dlm blog masing2. Cukuplah makcik kapir tu shj yg mengotorkan Agama dgn menyiarkan gambar2 FITNAH tu, kita yg konon2nya pejuang ni boleh pulak 'forward' kan gambar2 tu keserata alam maya...tidakkah perbuatan ini tergolong dlm perbuatan2 SUBAHAT?? Contoh: makcik kapir ni buat gambar2 tak senonoh ttg mak kawan kau, sanggupkah kau 'forward'kan gambar2 tu kpd kawan2 anda yg lain?? Kita biarkan je la makcik yg terang2an KAPIR ni, dah mmg perangai kapir itu adalah utk merosakkan umat Islam, tak payahlah dipanjang2kan kes ni. TAKBIR!!

Edayah said... [Reply]

Semoga dia memperoleh kesedaran kalau dia masih Islam..
Andaikata dia bukan Islam saya doakan dia mendapat hidayah daripada Allah S.W.T...

Edayah said... [Reply]

Semoga dia memperoleh kesedaran kalau dia masih Islam..
Andaikata dia bukan Islam saya doakan dia mendapat hidayah daripada Allah S.W.T...

Anonymous said... [Reply]

“Sesiapa diantara kamu yang melihat sesuatu kemungkaran,maka hendaklah dia mengubah dengan tangan (kekuasaan),jikalau tidak berkuasa juga hendaklah dicegah dengan hatinya (membenci kemungkaran itu), dan ini adalah selemah-lemah iman”.

Berdasarkan hadis tersebut, terdapat tiga peringkat untuk mencegah kemungkaran:

Pertama : Menggunakan tangan (kuasa)

Seseorang itu hendaklah mencegahnya dengan kuasa atau kemampuan yang ada padanya.Ini adalah menjadi amanah serta tanggungjawab pemerintah atau penguatkuasa yang jelas mempunyai bidang kuasa dari segi perundangan.

Kedua : Menggunakan lidah

Bagi mereka yang tidak berkemampuan mencegah dengan kuasa,maka hendaklah mencegahnya dengan lisan secara berhikmah.Kerosakan sosial yang berlaku dalam masyarakat pada hari ini adalah kerana kita merasa takut untuk menegur perbuatan mungkar,yang berlaku di hadapan mata dengan alasan “tidak mahu jaga tepi kain orang”.

Ketiga : Menggunakan hati

Sekiranya kita tidak mampu mencegah kemungkaran dengan tangan dan lisan ,maka hendaklah mencegah dengan hati iaitu membenci perbuatan tersebut,sentiasa berdoa dan berharap si pelaku diberikan petunjuk oleh Allah s.w.t untuk kembali kepangkal jalan. Menggunakan cara ini digambarkan sebagai selemah-lemah iman .

sumber:khutbah jumaat 9 mei 2008

Anonymous said... [Reply]

semoga Allah memberi hidayah dn petunjuk supaya kmbali ke jalan yg benar.

smoga kita sntiasa mncegah kmungkaran wlaupun kesalahn itu sebesar zarah,krana "hukum mncegah kmngkaran itu adalah WAJIB ke ats stiap umat islam"

smoga bkan isu besar ini shaja kita prlu ambil brat,bahkn,isu kmungkaran yg kcil pun ptut diambil kira krna,yg kcil itu boleh mmbesar.

wassalam.
hamba Allah

papajahat.com@gmail.com said... [Reply]

Salam bro aku doakan pihak polis dapat kesan pengkhinat bangsa dan agama yang gila tu dapat ditonjolkan
dalam media dan kalau bole dikenakan hukuman rejam atau sula setimpal dengan perbuatan dia yang sangat celupar menghina agama islam dengan sesuka hati dia pasti dari keturunan yahudi yang jahil.
"Nauzubilah"

Awan Fantasia said... [Reply]

@papajahat.com@gmail.com
Kalau dia Islam,maybe hukuman sula ataupun berkaitan mahkamah syariah boleh ambik tindakkan tapi jika dia non muslim,pihak mahkamah sivil je la dapat handle..apa2pun,kita doakan semua nie dpt selesai secepat mungkin..

Anonymous said... [Reply]

klu ikutkan, dah byk dh org serupa makcik hajah ni. tapi sebenarnya, yg banyak merosakkan islam tu, org islam sendiri. tuhan ada cakap suro kte semayang kn? adakah kita semayang complete? tuhan ada suruh kite pakai tudung kn? bape rmi org islam yg x pki tudung? tuhan suruh kite puasa kn? bape rmi yg puasa penuh ramadhan (kecuali uzur)?

kite dok marah kt makcik tu. tapi at the same time, kite link kan plak blog dia. kite mencegah ke atau kite promote ni?

kite dok marah makcik tu. tapi at the same time, kite maki hamun pulak guna perkataan2 lucah.

well, islam yg dianuti di malaysia ni sangat senang. kita suka ambik sikit,kita tolak sikit.

saya juga tergolong dr kalangan islam yg lemah imannya. dan sya perlukan org islam yg lain utk tolong ingatkan saya..

Putra Haikal said... [Reply]

Saudara,

Terima kasih atas keperihatinan saudara mengenai email yang saya hantar tempoh hari meminta gambar2 berkenaan disensorkan. Maybe 1 lg permintaan, minta jika2 ada mana2 link yg berkaitan, harap dipadamkan utk mengelakkan dari kita semua promosi apa yg ingin disampaikan oleh "makcik Hajjah Sitt Al-Wuzaea" tersebut.

Terima kasih

Anonymous said... [Reply]

i'm a muslim,but i just dont fuckin care bout this shit....ape je korg bole buat,paling kuat pun tulis kt blog,marah2,komen maki hamun,tu je korg bole buat,mmg buang mase je...biar je la,yg masuk neraka die,yg korg klam kabut sgt marah2 mcm ni lg la die suke,tujuan die mmg nk kasi korg marah pun...

Anti-Kristus said... [Reply]

kita bls blk dengan join website nih : F*** Kristus
http://www.facebook.com/search.php?q=jesus%20suck&init=quick&tas=0.9113574266002817&ref=ts#!/group.php?gid=128510717200606

Anonymous said... [Reply]

well, we dont have to guess sapa belakang nih. gaya dia cakap bm tu pun da tak macam Melayu. so I can assume that ini keje bukan Melayu Islam tapi berlindung dibelakang nama Hajjah Shit (as aanother means untuk menghina).

Takkan dia nak letak Lucy Liew atau Aaron Kwok kat situ.

Che' Rain said... [Reply]

Aku nie kan kalo baca entry mcm ni, mmg la hangin tp seriously, korang guna la logik akal, takkan la ada org melayu islam nk guna/buat camni?

Ini trick org/agama lain nk tgk sejauh mana otak + kesabaran + keperihatinan kita pd agama Islam.

Anonymous said... [Reply]

tgkap je la c bodoh tu..hidup xde pegangang mmg mcm tu..agknye kalo die mati..xpyah tanam..cmpak je dlm prigi..

whiteorange said... [Reply]

Aku percaya ramai yang punya expertise untuk mengesan tuan punya fb ni, pastikan dulu siapa, kalau foreigner kita buat aduan ke kedutaan atau embassy negara berkaitan, kalau local kita wat report polis.

pRiNCe said... [Reply]

xpe..nty aku hack..aku nk atu jugak id address die..nk tau sape yg buat sebenarnya...

Sayur Berperisa Najis Katak..Sanggup Makan ? ( 1 Gambar )
[ 18 SX ] Koleksi Gambar Perempuan ( Wanita ) Paling Seksi

Anonymous said... [Reply]

hamba sahaya:

Anonymous said... [Reply]

alah ... dia buat keje ni ... bukan free ..... tak lama lagi dapat laa hadiah ... allah nak kasi kat dia... sekejap aje nanti .... balasan dan dugaan tuhan ni bukan boleh d agak agak tahap kesedapan dan kesyokkannya ...berapa darjah... allah tak akan bior kan aje hamba macam ni .... percayalah .... allah sendiri suruh percayakan rukun iman yang last tuuu ...sebab contoh macam ni laaaa..... nanti kita tunggu .... walaupon kita tak tau sape orangnya....dia tak bole lari ..... tunggggguuuuuuuuuu ......

PENAMPAN said... [Reply]

Kalau baca betul-betul... jelas sangat dia ni sorang lelaki.. Apa lagi yg terbaik nak cover penyamaran sorang jantan selain jadi sorang perempuan?

Anonymous said... [Reply]

sebenarnya makcik ni muda lagi, seorang perempuan..boleh dikatakan agak cun, bapak cina dan emak melayu, background agama agak tinggi sbb pernah bersekolah agama, boleh berbahasa arab dan berasal dari beranang.

aku rasa dia ni mesti banyak melalui pengalaman pahit masa kat sekolah agama dulu kot..cetek lak fikiran bila beremosi..itu antara faktor-faktor yang dia meroyan sampaikan terkeluar dari akidah..

Anonymous said... [Reply]

Salam,

Gesa polis untuk memulakan siasatan bagi dakwaan mengikut peruntukan di bawah:

PENAL CODE

SECTION 298: Uttering words, etc., with deliberate intent to wound the religious feelings of any person

SECTION 298. Whoever, with deliberate intention of wounding the religious feelings of any person, utters any word or makes any sound in the hearing of that person, or makes any gesture in the sight of that person, or places any object in the sight of that person, shall be punished with imprisonment for a term which may extend to one year or with fine or with both.


SECTION 298A: Causing, etc., disharmony, disunity, or feelings of enmity, hatred or ill-will, or prejudicing, etc., the maintenance of harmony or unity, on grounds of religion

SECTION 298A. (1) Whoever by words, either spoken or written, or by signs, or by visible representations, or by any act, activity or conduct, or by organizing, promoting or arranging, or assisting in organizing, promoting or arranging, any activity, or otherwise in any other manner

(a) causes, or attempts to cause, or is likely to cause disharmony, disunity, or feelings of enmity, hatred or ill will; or

(b) prejudices, or attempts to prejudice, or is likely to prejudice, the maintenance of harmony or unity, on grounds of religion, between persons or groups of persons professing the same or different religions, shall be punished with imprisonment for a term of not less than two years and not more than five years.


SECTION 125: Waging war against any power in alliance with the Yang di-Pertuan Agong

SECTION 125. Whoever whether in conjunction with the enemies of the Yang di-Pertuan Agong or otherwise wages war against the Government of any power in alliance or at peace with the Yang di-Pertuan Agong(Ketua Agama Islam), or attempts to wage such war, or abets the waging of such war, shall be punished with imprisonment for life, to which fine may be added; or with imprisonment for a term which may extend to twenty years, to which fine may be added, or with fine.

Definition of War includes....

2.
a. A condition of active antagonism or contention:
b. A concerted effort or campaign to combat or put an end to something considered injurious: the war against acid rain.


SECTION 108: Abettor

SECTION 108. A person abets an offence who abets either the commission of an offence, or the commission of an act which would be an offence, if committed by a person capable by law of committing an offence with the same intention or knowledge as that of the abettor.

Blog Pilihanku

Blog Pilihanku II

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X