CARI DISINI

Loading...

Tuesday, March 29, 2011

Preview Filem : CUN!!


Jom kita ikuti preview filem CUN!!..hehe..korang rasa korang CUN!! ke????he..gurau je..Filem ini diarahkan oleh Osman Ali dan diterbitkan oleh Tayangan Unggul SDN BHD serta Nuansa SDN BHD..Filem nie dikategorikan sebagai filem cereka..Genre filem CUN!! ini terdiri daripada cantuman 3 genre iaitu Cinta,Keluarga Komedi dan untuk tontonan umum..Antara pelakon yang terlibat dalam filem ini ialah Maya Karin,Remy Ishak,Kartina Aziz,Ning Baizura,Jehan Miskin(Kaya k bro nie..hehe),Faezah serta Nadiyatul Nisaa..


Sinopsis :

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta. Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat. Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’..

Gambar Di Sebalik Tabir :

korang ingat senang nak jadi artis?kena panjat pokok segala bagai.. 


simple je..



Macam nie rupanya artis kita yang "lawa" tue kat lokasi penggambaran..hehe.. 


hah!tunggu apa lagi?jom kita pakat-pakat serbu pawagam yang berdekatan 31 MAC ini.... :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 comments:

waN Mohd Salim said... [Reply]

datang follow tuan nice blog .. follow me back ye tuan

http://wanmohdsalim.blogspot.com/2011/03/tuhanlah-membawamu-kemari.html

Awan Fantasia said... [Reply]

@waN Mohd Salim
orait..hah!tuan?hehe..follow u back..:-)

waN Mohd Salim said... [Reply]

hehehe x de la .. sye org biase je .. bukan artis pown .. hmmm nak nak .. hahahaha .. betul ke tipu jer ?????

KasihPena said... [Reply]

cunnn?...mcm best je... tapi entah la.... cite melayu ni tak tentu gak... kdg2 best kdg2 tak...

Awan Fantasia said... [Reply]

@waN Mohd Salim
betul la..main-main plak dia..apa-apa sent emel kat r_feyque@yahoo.com k?ataupun sent kat contact us kat menu bar tue k..tajuk lirik lagu..tema just sahabat,cinta,perjuangan,rasul k?

Awan Fantasia said... [Reply]

@KasihPena
setuju!citer melalyu mmg macam nie..tpi apa2pun kita kena support filem tempat..hehe

waN Mohd Salim said... [Reply]

ok ok ... hehehe

Blog Pilihanku

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X