Thursday, July 14, 2011

UMNO Sudah Mengambil Alih KFC Holding !!


Berita Terkini !! Kerajaan Malaysia di bawah parti politik UMNO sudah di isytiharkan sebagai pemilik rasmi Kentucky Fried Chicken (KFC Malaysia) dan syarikat ayam goreng ini bakal dijadikan sebagai KFC One Malaysia..Maklumat lanjut seperti lampiran di bawah..

Hahahahahaha..Kalau perkara di atas betul-betul terjadilah, apa kata korang?Huhu..Auta je yang di atas tu..Sebenarnya Awan ingin melampirkan pengumuman daripada pihak KFC rentetan video-video yang meloyakan tekak yang selama ini tersebar di seluruh blog-blog berkaitan tindakkan-tindakkan biadap dan memualkan tukang masak KFC tersebut....Jom kita tengok apa kata mereka?

**************************************************


Pengumuman


Pada bulan Oktober tahun lalu, KFC Malaysia telah dihubungi oleh seorang individu yang telah mengemukakan satu salinan klip video yang menayangkan seseorang telah merosakkan hidangan ketika proses penyediaan makanan tersebut. Kami berpendapat bahawa perbuatan menerbitkan klip video itu sebagai berniat jahat dan merupakan seranga terang-terangan terhadap organisasi kami. Kami telah mengambil tindakan segera dan melaporkan kejadian tersebut kepada pihak polis.

Pada 25 Jun baru-baru ini, kami telah mendapati klip video tersebut telah dimuat turun di halaman YouTube.

Pihak kami ingin menegaskan kepada para pelanggan dan orang ramai bahawa kejadian ini merupakan kes terpencil dan tidak pernah berlaku sebelum ini. Sejak Oktober 2010, pihak kami telah mengambil langkah-langkah perlu untuk mengelakkan kejadian-kejadian seperti itu berlaku lagi termasuklah dengan memasang televisyen litar tertutup (CCTV) di bahagian dapur restoran-restoran KFC.

KFC akan sentiasa mengekalkan standard kebersihan dan kualiti yang tertinggi dalam semua aspek bisnes kami. Sama ada di Malaysia ataupun di seluruh dunia, anggota-anggota pekerja kami amat berdedikasi untuk terus menyediakan perkhidmatan terbaik, berkualiti dan makanan yang selamat. Kami memandang serius di atas kejadian yang telah berlaku ini. Pihak kami akan sentiasa mengemaskini semula proses-proses pengambilan dan latihan untuk meningkatkan lagi penyampaian perkhidmatan kepada semua pelanggan kami. Pasukan kami yang terdiri daripada 9,700 orang chef dan anggota pekerja lain di seluruh Malaysia akan terus memberikan perkhidmatan yang terbaik dan berkualiti seperti yang telah diketahui selama ini.

Bagi pihak KFC Malaysia, pihak kami ingin mengucapkan terima kasih dan setinggi-tinggi penghargaan di atas sokongan anda semua.

Pengarah Urusan
KFC Holdings (Malaysia) Bhd 

**************************************************
sumber : Pihak KFC

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comments:

pena rozie said... [Reply]

hi...hi..hi.... ingat betul.

Anonymous said... [Reply]

memang kena maki la kerjaan johor klu KFC dijual.. itu antara aset terbaik selain hospital...

fendi said... [Reply]

akibat nila setitik rosak susu sebelanga.. aku rasa KFC da amik pgajaran dalam kes ne... bg aku, elok lg la makan KFC dari makan kat kopitiam yg belum tentu halal haramnya.. kes terpencil, n hope berita buruk yg disebarkan x mjatuhkan KFC yg mana sebahagian besar sahamnya milik bumi.. one of the biggest jewel in stock market.

Blog Pilihanku

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X