Friday, July 15, 2011

Siapa Kata Duit Tak Boleh Bawak Masuk Kubur Dan Akhirat?


Hehe..Hensem tak Awan?..Awan suka gila baju yang mak belikan untuk Awan nie..Sebab ada kaler hitam pastu corak best punya..Haha..Apa2pun kali ini kita bukan nak cakap pasal rupa sebab Awan biasa-biasa saja..Tak jugak nak berbicara tentang baju sebab baju bila dah lama dibuang macam tue je lagipun dalam kubur mana boleh pakai baju..Haha..Bukan jugak nak bermadah tentang warna yang ada tapi ingin berkata-kata tentang Siapa Kata Duit Tak Boleh Bawak Masuk Kubur Dan Akhirat ?..

" Ko nie Awan mamun ke mamai?Ko sedar tak yang ko tengah cakap apa? " ..Simple je..Awan tak cakap tapi taip..Alhamdulillah Awan belum pernah mamun sampai taip..Hehe..Boleh Awan jawab soalan cik Anon kalau dia tanya lagu tue?Hihihi..Sebelum tue Awan nak tanya sape kat sini pernah melancong luar negara? Mana-mana kecuali Malaysia.."Saya melawat Paris..".." Saya London".." England bak hang" .. <- Budak Kedah..Persoalannya korang guna matawang apa kat sana?


Di Amerika guna US Dolar..Indonesia guna Rupiah..Dan banyak lagi tue korang fikirlah sendiri..So kalau korang nak pergi sana korang mesti convert duit dulu kan?..So macam tue lah jugak hubungan antara duit, kubur dan akhirat..Duit korang tue boleh diconvert ke  matawang kubur dan akhirat ..Maknanya korang boleh sedekah duit korang yang melimpah ruah tue dengan menderma dan buat kebajikkan.. So korang dah buat amal jariah..Berguna tue bila dalam kubur nanti..Bila beramal jariah automatiklah dapat pahala,kan?..Kenapa?, ingat pahala tue baju ke?..Pahala pulak sangat berguna pabila dirimu berada di alam akhirat..tak ke gitu?

Faham anak-anak murid sekalian?..Awan gemar berfikir di luar kotak.. ^_^

Like Disini Dan Add Facebook Awan Fantasia Untuk Artikel Terkini Dari Awan Fantasia..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Blog Pilihanku

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X