Saturday, July 23, 2011

Preview Filem - Karipap-Karipap Cinta


kategori :Filem Cereka
Genre :Komedi
Tarikh Tayangan :31 Ogos 2011


Sinopsis:


Ali adalah seorang pemuda yang bersopan dan baik perangainya tetapi kurang memiliki cita-cita dan motivasi.Dia bekerja di sebuah syarikat yang menerbitkan akhbar politik dan majalah misteri. Tugasnya adalah untuk mengambil foto tempat-tempat yang kelihatan seram dan mengubahsuainya kepada gambar yang kelihatan mempunyai hantu. Dia jatuh hati pada Sarah,yang bekerja sebagai Kartunis. Dalam satu kejadian meragut, Ali cuba untuk menjadi hero tetapi terpaksa diselamtkan oleh Sarah dengan kemahiran seni silatnya. Ali mendapat tahu yang Sarah pernah belajar di Universiti Al-Azhar dan mempunyai kelayakan sebagai Ustazah.
Dalam usaha unutk memikat Sarah dan keluarganya, Ali berbohong yang dia juga adalah pelajar kelulusan dari Al-Azhar. Sementara itu, bos Ali, Datuk Razali Bunari terlibat dalam satu pertelingkahan sengit dengan saingan politiknya Dato Zidan. Dia mendapat dokumen sulit mengenai skandal Dato Zidan dan ingin menerbitkannya melalui akhbar politik beliau.Ali terkejut apabila dapat tahu bahawa ayah Sarah pernah bekerja dengan Dato Zidan dan memang terlibat dalam skandal tersebut.Setelah ketahui keinginan Bosnya itu, Ali ingin menebus dosa dengan mencuri dokumen-dokumen tersebut dari pejabatnya. Dengan bantuan empat sekawan beliau dapat pecah masuk ke rumah Bosnya dan mencuri dokumen tersebut. Adakah hajat Ali untuk memikat sarah terkabul dengan kecurian itu? Atau adakah Ali akan bersifat jujur dengan memberitahu perkara sebenar? Dapatkan jawapannya di panggung kelak.

 Like Disini Dan Add Facebook Awan Fantasia Untuk Artikel Terkini Dari Awan Fantasia..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 comments:

Sharinginfoz said... [Reply]

teringat hantu makcik karipap

hyhhh said... [Reply]

haihh..citer-citer zaman la mesti nak guna perkataan 'cinta' untuk tarik penonton...baru2 ni 3,2,1 Cinta...

Mai la lawat blog saya:
http://depalma-sp.blogspot.com/

maya said... [Reply]

singgah

zody said... [Reply]

ouh . . dah bce dah novelnye . not bad laa . .

Unknown said... [Reply]

sy dah baca novelnya.menarik juga tapi versi filem ni kenapa sarah tak bertudung dengan betul?sarah kan pelajar syariah dekat jordan.tak puas hati betul.tak baca novel ni ke penulis skripnya?

Blog Pilihanku

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X