CARI DISINI

Loading...

Friday, April 22, 2011

Zuckerberg - CEO Muda Yang Rendah Diri

Kalau la Awan jadi macam si Zuckerberg nie,Wah!!Alangkah indahnya dunia..Dah tak payah fikir pasal apa-apa lagi..Nak apa,petik jari je...Nak buat pahala pun senang bila duit banyak..Boleh sedekah sana sini..Soal jodoh?Orang kaya mana ada masalah sangat nak dapat jodoh..abis malang pun dapat perempuan cun melecun tapi pisau cukur..Oh no!!Nauzubillahi Min Zaliq..Hehehe..Malas la nak berceloteh panjang,apa kata kita tengok selanjutnya.....



BARACK OBAMA dan Mark Zuckerberg menanggalkan baju kot dorang di ibu pejabat Facebook, Palo Alto kelmarin.

Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama kelmarin menceritakan majlis makan malamnya bersama Ketua Pegawai Eksekutif Facebook, Mark Zuckerberg ketika beliau berucap di hadapan kakitangan laman sosial itu di sebuah pejabat Facebook di sini, negeri California. Memulakan ucapannya, Obama menceritakan apa yang berlaku dalam satu majlis makan malam tersebut yang berlangsung pada 26 Februari lalu dan dihadiri oleh Zuckerberg, 26, serta golongan elit industri teknologi AS lain.
Ketika itu, Zuckerberg duduk di sebelah kanan presiden berkenaan.
"Saya ialah lelaki yang menyebabkan Zuckerberg terpaksa memakai tali leher (merujuk kepada pemuda tersebut yang gemar bergaya santai dengan memakai baju-T). Semasa kami sedang menjamu selera, dia mula berpeluh. Ia amat tidak selesa untuk Zuckerberg. Saya kemudian membantu dia menanggalkan kotnya. Saya berkata kepadanya, jika anda mahu Mark (Zuckerberg), kami semua boleh menanggalkan kot kami supaya anda tidak kelihatan janggal," kata Obama. Presiden berusia 49 tahun itu kemudian menanggalkan kotnya dengan diikuti Zuckerberg sekali gus mendedahkan kemeja yang dipakainya bersama tali leher hitam.

Zuckerberg sebelum ini dikenali sebagai seorang yang suka memakai seluar jean dan baju T serta jaket berbanding kot dengan tali lahir semasa muncul di khalayak ramai. "Anda (Obama) lebih bergaya memakai kot berbanding saya," kata Zuckerberg sambil bergurau. Selepas itu, mereka lebih selesa bersama dan kedua-duanya berbual panjang mengenai pelbagai isu terutamanya melibatkan teknologi. Pertemuan itu merupakan peluang buat Obama untuk mendekati golongan muda di Lembah Silikon yang terkenal dengan penciptaan komputer.

Zuckerberg telah membuktikan kepada 500 juta pengguna Facebook mengenai siapa yang menggunakan perkhidmatan tersebut. Pengasas laman itu dikatakan mempunyai kekayaan bernilai AS$13.5 bilion (RM50.62 bilion). Obama turut mengambil kesempatan untuk meminta Zuckerberg membayar lebih bayak cukai berdasarkan pelan percukaian yang dikemukakan pemimpin AS itu. "Ramai orang sukakan saya dan anda, Mark (Zuckerberg). Anda sepatutnya membayar lebih banyak sedikit dalam bentuk cukai.
"Saya tahu anda okey dengan perkara itu (cukai)," kata Obama. - Agensi

"Kalau korang jadi CEO,agak-agak korang boleh jadi tak macam dia?..Hehe..Cuba bayangkan blog korang dapat pelawat seramai Facebook pastu NAJIB jumpak korang..Wah!!Gempak,kan?"

p/s : AMARAN!!Jangan salah faham..AWAN just nak berFANTASIa je..Awan tak menyokong mana-mana parti..Mana-mana parti yang Awan yakin betul2 bersih,parti tue la yang Awan sokong..Sekarang Awan masih belum jumpak yang betul2 bersih.. :-)

source

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 comments:

Blog Pilihanku

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X