CARI DISINI

Loading...

Saturday, March 26, 2011

Kelas Mari Belajar Bahasa Korea


Filem dan drama Korea sekarang ini sudah menjadi fenomena ataupun kegilaan penonton di Malaysia..tambah-tambah bagi kalangan kaum hawa(kaum adam pun ramai)..korang suka tengok Korea Film cz apa?cz boyz-boyz dia kacak lagi macho yea?kebanyakkan sebab nie la tambah-tambah jalan ceritanya,perrgh!!!!!!!!!!!!!!!!!romantik tahap max..betul x?menyedari hakikat ini,AWAN FANTASIA bawakan kepada anda pembaca budiman "KELAS MARI BELAJAR BAHASA KOREA"....menariknya,kelas ini dibimbing oleh seorang lecturer(animasi),audio dan grafik..Klik Butang [READ MORE,CLICK HERE] untuk masuk ke kelas ini..zasssssssssssss...........

hehe..saya perkenalkan,ini lecturer anda :


Nama : Tuan Rizal Bin Dato' Yahya
Umur : 27 Tahun..
Status: Rahsia..
Alamat : 137,Taman Alam Maya,Jalan Blog Awan Fantasia
05368,Internet Malaysia,
Dunia Siber.





Korang Nak Tuan Rizal Cakap,Klik Kat Pic Dia Tue..... ^_^


NOTE

네.(예.)
[ Ne.(ye.)]
Ya.  

아니오.
[Anio.]
Tidak. (Bukan.) 

여보세요.
[Yeoboseyo.]
Halo. 

안녕하세요.
[Annyeong-haseyo.]
Apa kabar. 

안녕히 계세요.
[Annyong-hi gyeseyo.]
Selamat tinggal. 

안녕히 가세요.
[Annyeong-hi gaseyo.]
Selamat jalan. 

어서 오세요.
[Eoseo oseyo.]
Selamat datang. 

고맙습니다.(감사합니다.)
[Gomapseumnida. (Gamsahamnida.)]
Terima kasih. 

천만에요.
[Cheonmaneyo.]
Kembali. (Sama-sama.) 

미안합니다.(죄송합니다.)
[Mianhamnida. (Joesong-hamnida.)]
Minta maaf. (Mohon maaf.) 

괜찮습니다.(괜찮아요.)
[Gwaenchansseumnida.]
Tidak apa-apa. 

실례합니다.
[Sillyehamnida.]
Pergi Dulu.

Kelas ada lagi..tpi kita akan sambung pada masa akan datang..Tuan Rizal bz skit..dia nak p bagi taklimat perniagaan di PWTC..apa-apapun,kelas yang akan datang akan diberitahu melalui Facebook pengurus Tuan Rizal..Nie dia facebook dia..Add taw..t apa-apa info dia akan umum kat wall dia... ^_^

Klik FACEBOOK MANAGER TUAN RIZAL untuk ketahui info terkini!!

jangan lupa share atau like k kalau korang suka kelas nie k..
고맙습니다.(감사합니다(Gomapseumnida)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 comments:

FasiHaH SupiaN said... [Reply]

ya....saya amat menyukainya!!Gamsahamnida!!;;)

Awan Fantasia said... [Reply]

@FasiHaH SupiaN
천만에요[Cheonmaneyo]..harap2 dapat melahirkan Korean Malaysian..Jom Kuasai Dunia Dengan Kuasai Bahasa Asing..

fizan wan pani said... [Reply]

hah! citer terbaru sekarang MIDAS..

Awan Fantasia said... [Reply]

@fizan wan pani
betul tue..baru perasan bila tengok iklan nuffnang tdi..

La Petite Cherie said... [Reply]

고맙습니다!! :))
Very very informative :))

Awan Fantasia said... [Reply]

@La Petite Cherie
tahniah!ramai yang masuk kelas nie dah pandai cakap korea..komen pun dah Korea..anda hebat!hehe..:-)

Haz said... [Reply]

saya thu 'saranghae' je..
hehe

Ka_My said... [Reply]

yg ade 'mida' kt belakang tu bermakna tu formal language..
kalau mereka berborak sesame kwn xde 'mida' pon kt blkg..
sy sgt meminati korea.. hehe

formal = gamsahamnida
informal = gomawo ..

sharing is caring.. hehe
btw ,, entry ni sy sgt like.. ^^

Awan Fantasia said... [Reply]

@Haz
apa maksudnyer tue? ^_^

Awan Fantasia said... [Reply]

@Ka_My
tu dia..hardfan korean..hehe..tq2 cz share ilmu disini.. i like!!hehe..kalau ada bnyak boleh share g..bley bukak satu entry g..huhu..

Jαnnαhツ said... [Reply]

gomawo, nomu nomu nomu chowa hey! (wannabe korean)

Awan Fantasia said... [Reply]

@Jαnnαhツ
wah3!!nie mesti die hard fan korean drama nieh..huhu

Blog Pilihanku

-| Info Menarik!!Klik Sini Untuk Maklumat Lanjut!! |-
LAIN-LAIN ARTIKEL MENARIK

X